Acupresuur
Home » Acupresuur » Acupresuur

Acupresuur

Bekend als een alternatieve therapie in de traditionele Chinese geneeskunde, is acupressuur een vorm van massage die in toenemende mate wordt bestudeerd en gebruikt in de wereld. Het is ontstaan ​​uit de ontmoeting tussen acupunctuur en reflextherapie en kan door iedereen individueel worden beoefend, thuis en zonder professionele hulp. De techniek bestaat uit het masseren van punten of het pad van acupunctuurmeridianen in het lichaam, die reflexen genereren voor onder andere pijn, stress, spanning, angst.

Een dergelijke toepassing kan worden uitgevoerd met de handen, duimen, ellebogen en uiteindelijk zelfs met de voeten. De druk is meestal een paar seconden stevig, gevolgd door het loslaten van de steek. Omdat specifieke punten gemasseerd moeten worden, is de begeleiding van de acupuncturist noodzakelijk om de juiste stimulatie uit te voeren.

Acupressuur bevordert spierontspanning, verhoogde lokale circulatie, afgifte van spiertriggerpunten (myofascialen) en afgifte van endorfine. Volgens de traditionele Chinese geneeskunde deblokkeert het de kanalen en acupunctuurpunten, waardoor de Qi (“energie”) vrij door het lichaam kan circuleren, het functioneren van het lichaam herstelt en “zelfgenezing” bevordert.

Het wordt al duizenden jaren op grote schaal gebruikt in China als een vorm van “zelfbehandeling”, het kan worden geïndiceerd voor patiënten met naaldfobie (kinderen en volwassenen) en kan thuis worden uitgevoerd als aanvulling op de behandeling op kantoor.

Deel dit bericht

Energie is wat de boog drijft, beslissing is wat de pijl loslaat

Lees ook onze andere artikelen

cromopunctura pen
Acupunctuur
Dami Boaretto

Cromopunctuur

Een vibratietechniek die tot doel heeft de energieën van het lichaam in evenwicht te brengen door de bestraling van gekleurde lichten op acupunctuurpunten.

Lees verder »

Meer tips, nieuws en klantenervaringen kunt u vinden op onze Instagram account.

Logo met acupunctuur icons

Extra Corona maatregelen

Om uw en mijn gezondheid te bewaken volgen wij de volgende maatregelen:

  • Gebruik van mondkapjes zijn verplicht tijdens uw afspraak, neem alstublieft uw eigen mondkapje mee.
  • Gebruik de desinfecterende handgel bij binnenkomst;
  • Wij verzoeken u vriendelijk om uw schoenen bij binnenkomst uit te trekken.
  • Indien u of iemand uit uw directe omgeving (de afgelopen 24 uur) verkoudheidsklachten, koorts, hoesten en/of benauwdheid heeft (gehad), dient u thuis te blijven. Bel om de afspraak te verzetten;
  • Bij geconstateerde besmetting mag u na herstel nog 14 dagen niet in de praktijk komen. Bel om te bespreken wat de mogelijkheden zijn;
  • Voor en na iedere behandeling wordt de behandelkamer volledig schoongemaakt en gedesinfecteerd;  

Maak een afspraak