Home » Behandelingen » Auriculoacupunctuur

Auriculoacupunctuur

Auriculotherapie is een therapeutische techniek, ontstaan ​​in Frankrijk en
geperfectioneerd in China, waarbij bepaalde strategische punten van het oor worden gestimuleerd, met als doel positieve effecten op het lichaam te genereren, zoals pijnverlichting en behandeling van fysieke en psychologische problemen. Deze stippen vertegenwoordigen locaties door het hele lichaam, gebaseerd op het beeld van een baby in een foetushouding, ondersteboven.

Om de punten te stimuleren worden zeer kleine en fijne naalden, mosterdzaadjes, magneten, vingertopmassages en zelfs radionische kristallen gebruikt.

Momenteel wordt de techniek van Auriculotherapie veel gebruikt bij problemen als roken, angst en gewichtsverlies (obesitas). Binnen de Franse Auriculotherapie zijn er protocollen die 100% effectief zijn voor het bestrijden van roken en het behandelen van obesitas.

Heeft u twijfels? Geïnteresseerd om meer te leren? Neem dan contact met ons op, dan kan ik u er verder mee helpen.

Helpt o.a. het volgende te behandelen

Auriculoterapia

Soorten behandelingen

WhatsApp Image 2021-08-31 at 15.56.53

Naald acupunctuur​

Bij een acupunctuurbehandeling met naalden worden zeer fijne naalden door de huid ingebracht op bepaalde plaatsen op het lichaam, energiepunten genoemd.

Acupunctuurnaalden zijn gesteriliseerd en wegwerpbaar, gemaakt van roestvrij staal en flexibel, met ovale, langwerpige, niet-snijdende punten en zeer fijne diameters, eigenschappen die verschillen van naalden die gewoonlijk worden gebruikt voor injecteerbare medicijnen. De dikte (diameter) van de naalden is vergelijkbaar met die van een mensenhaar. U hoeft dus niet bang te zijn voor naalden.

WhatsApp Image 2021-08-31 at 15.59.32

Radionische kristallen

Radionische kristallen zijn glazen bollen die zijn geactiveerd via radionische machines. De Radionic Crystals Therapy (Therapy of Good), gecreëerd in 2008 door Raul Breves - ingenieur, acupuncturist, wichelroedeloper, onderzoeker en schrijver - was gebaseerd op het verenigen van alle filosofieën waaruit de Chinese geneeskunde en de westerse psychologie zijn voortgekomen.

Wanneer de Radionic Christia's in contact worden gebracht met het lichaam van de persoon, wordt deze energie door het lichaam opgenomen. Het effect is dus anders dan het gebruik van bijvoorbeeld mosterdzaad, omdat naast het contact van het kristal zelf op de huid, waardoor het acupunctuurpunt wordt geactiveerd, er energie wordt geabsorbeerd, wat een veel breder effect heeft.

Energie is wat de boog drijft, beslissing is wat de pijl loslaat

Maak een afspraak

Dami Acupunctuur & Welzijn is gevestigd in Almere Poort en is gemakkelijk te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Kom je met de auto dan is er voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur. Kom je met de ov? Onze praktijk is op 5 minuten loopafstand vanaf Bushalte Homeruskwartier Oost.

Bij verhindering van uw afspraak tenminste 12 uur van tevoren afzeggen, anders kunnen er kosten in rekening gebracht worden.

Uw eerste consult?

Tijdens het eerste consult (ongeveer 2 uur), zullen we een analyse maken en bespreken we uw belangrijkste gezondheidsproblemen, bekijken we uw gezondheidsgeschiedenis, beantwoorden we vragen en geven we uw eerste behandeling. 

Bij Dami’s Acupunctuur & Welzijn maken wij tijdens het eerste consult altijd een tonganalyse. De observatie van de tong is een van de belangrijkste onderdelen van de Chinese diagnostiek.

Bij een tonganalyse kunnen wij veranderingen in kleur, vorm, beweging en tongbeslag beoordelen. Hierdoor is de acupuncturist in staat om veranderingen in het lichaam op te merken, zodat de behandeling hierop aangepast kan worden.

Wij vragen u daarom om tot 2 uur vóór de behandeling geen kleurrijk eten en drinken te nemen. Dit kan de resultaten van de tonganalyse beïnvloeden. Het drinken van water is wel toegestaan.

Logo met acupunctuur icons

Extra Corona maatregelen

Om uw en mijn gezondheid te bewaken volgen wij de volgende maatregelen:

  • Gebruik van mondkapjes zijn verplicht tijdens uw afspraak, neem alstublieft uw eigen mondkapje mee.
  • Gebruik de desinfecterende handgel bij binnenkomst;
  • Wij verzoeken u vriendelijk om uw schoenen bij binnenkomst uit te trekken.
  • Indien u of iemand uit uw directe omgeving (de afgelopen 24 uur) verkoudheidsklachten, koorts, hoesten en/of benauwdheid heeft (gehad), dient u thuis te blijven. Bel om de afspraak te verzetten;
  • Bij geconstateerde besmetting mag u na herstel nog 14 dagen niet in de praktijk komen. Bel om te bespreken wat de mogelijkheden zijn;
  • Voor en na iedere behandeling wordt de behandelkamer volledig schoongemaakt en gedesinfecteerd;  

Maak een afspraak