Home » Behandelingen » Acupressuur

Acupressuur

Acupressuur staat bekend als een alternatieve therapie van de traditionele Chinese geneeskunde en is een vorm van massage die in toenemende mate wordt bestudeerd en gebruikt in de wereld. Het is ontstaan ​​uit de ontmoeting van acupunctuur met reflextherapie en kan door iedereen individueel worden beoefend, thuis en zonder professionele hulp. De techniek bestaat uit het masseren van punten of het pad van acupunctuurmeridianen in het lichaam, die reflexen genereren voor onder andere pijn, stress, spanning, angst.

Een dergelijke toepassing kan worden uitgevoerd met de handen, duimen, ellebogen en uiteindelijk zelfs met de voeten. De druk is meestal stevig, gedurende een paar seconden, gevolgd door het loslaten van de steek. Omdat specifieke punten gemasseerd moeten worden, is de begeleiding van de acupuncturist noodzakelijk om de juiste stimulatie uit te voeren.

Acupressuur bevordert spierontspanning, verhoogde lokale circulatie, afgifte van spiertriggerpunten (myofascialen) en afgifte van endorfines. Door de traditionele Chinese geneeskunde ontgrendelt het kanalen en punten van Acupunctuur, waardoor de Qi (“energie”) vrij door het lichaam kan circuleren, het functioneren van het lichaam herstelt en “zelfgenezing” bevordert.

Het wordt al duizenden jaren op grote schaal gebruikt in China als een vorm van “zelfbehandeling”, het kan worden geïndiceerd voor patiënten met naaldfobie (kinderen en volwassenen) en kan thuis worden uitgevoerd als aanvulling op de behandeling op kantoor.

Helpt o.a. het volgende te behandelen

Video afspelen

Maak een afspraak

Dami Acupunctuur & Welzijn is gevestigd in Almere Poort en is gemakkelijk te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Kom je met de auto dan is er voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur. Kom je met de ov? Onze praktijk is op 5 minuten loopafstand vanaf Bushalte Homeruskwartier Oost.

Bij verhindering van uw afspraak tenminste 12 uur van tevoren afzeggen, anders kunnen er kosten in rekening gebracht worden.

Uw eerste consult?

Tijdens het eerste consult (ongeveer 2 uur), zullen we een analyse maken en bespreken we uw belangrijkste gezondheidsproblemen, bekijken we uw gezondheidsgeschiedenis, beantwoorden we vragen en geven we uw eerste behandeling. 

Bij Dami’s Acupunctuur & Welzijn maken wij tijdens het eerste consult altijd een tonganalyse. De observatie van de tong is een van de belangrijkste onderdelen van de Chinese diagnostiek.

Bij een tonganalyse kunnen wij veranderingen in kleur, vorm, beweging en tongbeslag beoordelen. Hierdoor is de acupuncturist in staat om veranderingen in het lichaam op te merken, zodat de behandeling hierop aangepast kan worden.

Wij vragen u daarom om tot 2 uur vóór de behandeling geen kleurrijk eten en drinken te nemen. Dit kan de resultaten van de tonganalyse beïnvloeden. Het drinken van water is wel toegestaan.

Logo met acupunctuur icons

Extra Corona maatregelen

Om uw en mijn gezondheid te bewaken volgen wij de volgende maatregelen:

  • Gebruik van mondkapjes zijn verplicht tijdens uw afspraak, neem alstublieft uw eigen mondkapje mee.
  • Gebruik de desinfecterende handgel bij binnenkomst;
  • Wij verzoeken u vriendelijk om uw schoenen bij binnenkomst uit te trekken.
  • Indien u of iemand uit uw directe omgeving (de afgelopen 24 uur) verkoudheidsklachten, koorts, hoesten en/of benauwdheid heeft (gehad), dient u thuis te blijven. Bel om de afspraak te verzetten;
  • Bij geconstateerde besmetting mag u na herstel nog 14 dagen niet in de praktijk komen. Bel om te bespreken wat de mogelijkheden zijn;
  • Voor en na iedere behandeling wordt de behandelkamer volledig schoongemaakt en gedesinfecteerd;  

Maak een afspraak