Home » Behandelingen » Cupping

Cupping

Cupping is een eeuwenoude techniek van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM), die zuignappen (glas of acryl) gebruikt op specifieke delen van het lichaam of in energiepunten, met als doel het verlichten van spierpijn, verbetering van bloedsomloop, buikpijn, hoge bloeddruk en vele andere ziekten.

Volgens MTC heeft de cupping de eigenschap om het lichaamsbloed te reinigen door het elimineren van opgehoopte gifstoffen, die worden geproduceerd door voedsel en andere vervuilende bronnen. We begrijpen dat dit “gestopte” bloed één van de oorzaken is van ziekten.

Het gebruik van cups is niet aanbevolen bij gevallen van hoge koorts, stuiptrekkingen of krampen, huidallergieën of ontstekingen met wonden, in de buik en onderrug bij zwangere vrouwen.

Het mechanisme van cupping is onduidelijk, maar sommige onderzoekers suggereren: dat het plaatsen van kopjes op geselecteerdeacupunct uurpunten op de huid produceert hyperemie of hemostase, wat resulteert in een therapeutisch effect.

Sommige onderzoeken geven ook aan dat stimulatie van zenuwpunten in de huid de afgifte verhoogt van endogene peptiden (die analgesie genereren) en pijnbestrijding. De behandeling kan ook helpen bij de lokale microcirculatie van spieren, waardoor ontspanning en vermindering van gespannen spierband.

Andere studies geven ook aan dat spierontspanning kan worden verklaard door de afname van nociceptieve input of door het lokaal vrijkomen van stikstofmonoxide (molecuul dat vasodilatatie en lokale bloedcirculatie bemiddelt).

Het gebruiken van acryl zuignappen vergezeld van pompen voor luchtaanzuiging produceren en negatieve druk en bevordert zo een betere bloedcirculatie en reiniging (Xue) die optreedt door de uitwisseling van gassen van de celeenheid naar de bloedsomloop als geheel.

Helpt o.a. het volgende te behandelen

Maak een afspraak

Dami Acupunctuur & Welzijn is gevestigd in Almere Poort en is gemakkelijk te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Kom je met de auto dan is er voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur. Kom je met de ov? Onze praktijk is op 5 minuten loopafstand vanaf Bushalte Homeruskwartier Oost.

Bij verhindering van uw afspraak tenminste 12 uur van tevoren afzeggen, anders kunnen er kosten in rekening gebracht worden.

Uw eerste consult?

Tijdens het eerste consult (ongeveer 2 uur), zullen we een analyse maken en bespreken we uw belangrijkste gezondheidsproblemen, bekijken we uw gezondheidsgeschiedenis, beantwoorden we vragen en geven we uw eerste behandeling. 

Bij Dami’s Acupunctuur & Welzijn maken wij tijdens het eerste consult altijd een tonganalyse. De observatie van de tong is een van de belangrijkste onderdelen van de Chinese diagnostiek.

Bij een tonganalyse kunnen wij veranderingen in kleur, vorm, beweging en tongbeslag beoordelen. Hierdoor is de acupuncturist in staat om veranderingen in het lichaam op te merken, zodat de behandeling hierop aangepast kan worden.

Wij vragen u daarom om tot 2 uur vóór de behandeling geen kleurrijk eten en drinken te nemen. Dit kan de resultaten van de tonganalyse beïnvloeden. Het drinken van water is wel toegestaan.

Logo met acupunctuur icons

Extra Corona maatregelen

Om uw en mijn gezondheid te bewaken volgen wij de volgende maatregelen:

  • Gebruik van mondkapjes zijn verplicht tijdens uw afspraak, neem alstublieft uw eigen mondkapje mee.
  • Gebruik de desinfecterende handgel bij binnenkomst;
  • Wij verzoeken u vriendelijk om uw schoenen bij binnenkomst uit te trekken.
  • Indien u of iemand uit uw directe omgeving (de afgelopen 24 uur) verkoudheidsklachten, koorts, hoesten en/of benauwdheid heeft (gehad), dient u thuis te blijven. Bel om de afspraak te verzetten;
  • Bij geconstateerde besmetting mag u na herstel nog 14 dagen niet in de praktijk komen. Bel om te bespreken wat de mogelijkheden zijn;
  • Voor en na iedere behandeling wordt de behandelkamer volledig schoongemaakt en gedesinfecteerd;  

Maak een afspraak