Home » Behandelingen » Acupunctuur

Acupunctuur

Acupunctuur is een oude techniek, ontstaan ​​in China, waar de acupuncturist prikkels toepast op specifieke punten van het lichaam, die gericht zijn op het verbeteren van de immuniteit, het behandelen van emotionele problemen en symptomen van lichamelijke ziekten.

Acupunctuurtechnieken zijn gebaseerd op het concept dat ons lichaam is opgebouwd uit energiekanalen, genaamd meridianen. Als de energiestroom in deze kanalen wordt geblokkeerd, ontstaan ​​er ontstekingen in het lichaam, pijn en zelfs emotionele klachten.

Volgens deze redenering zal Acupunctuur werken aan de energie punten om de circulatie van energie te bevorderen en zo een energiebalans te bereiken. Met als gevolgen pijnstillende en anti-ontstekingen effecten in ons lichaam vrij maken.

In de praktijk is acupunctuur niet langer alleen geconditioneerd voor het gebruik van naalden, aangezien het ook mogelijk is om energiepunten te stimuleren, o.a. door elektrische stroom, laser, geluid trillingen, kleur, verband, magneet, radionische kristallen, moxi, zaden en acupressuur.

Omdat acupunctuur zelden bijwerkingen veroorzaakt, kan het worden beschouwd als een veilige behandeling voor mensen van alle leeftijden.

Helpt o.a. het volgende te behandelen

Soorten behandelingen

IMG_0621

Naald acupunctuur

Bij een acupunctuurbehandeling met naalden worden zeer fijne naalden door de huid ingebracht op bepaalde plaatsen op het lichaam, energiepunten genoemd.

Acupunctuurnaalden zijn gesteriliseerd en wegwerpbaar, gemaakt van roestvrij staal en flexibel, met ovale, langwerpige, niet-snijdende punten en zeer fijne diameters, eigenschappen die verschillen van naalden die gewoonlijk worden gebruikt voor injecteerbare medicijnen. De dikte (diameter) van de naalden is vergelijkbaar met die van een mensenhaar. U hoeft dus niet bang te zijn voor naalden.

cromopunctura pen

Cromopunctuur

Het is een vibratietechniek die tot doel heeft de energieën van het lichaam in evenwicht te brengen, door de bestraling van gekleurde lichten in acupunctuurpunten.

Het is belangrijk om hier een onderscheid te maken met kleurtherapie of chromotherapie, die ook kleuren gebruikt, maar wordt toegepast op grotere gebieden en niet op punten.

Voor Cromopuntura wordt een koperen chromatische stok gebruikt, die aan de punt een kwartskristal heeft. Leg de gekleurde medailles op hun plaats en combineer ze.

Electro acupuncture

Electro acupunctuur

Elektroacupunctuur is een moderne acupunctuurtechniek, waarbij een pulsstroom door de weefsels van het lichaam wordt geleid door acupunctuurnaalden.

De elektrische stimuli worden gemaakt via elektroden die zijn bevestigd aan acupunctuur en geven systematisch elektrische pulsen van faradische stroom af, die tot doel hebben de punten te tonificeren, te kalmeren of te harmoniseren.

Deze techniek wordt gebruikt om het effect van naalden te versterken, vooral bij de toepassing van analgesie voor acupunctuur. Elektro-acupunctuurpunten zijn vergelijkbaar met de punten die worden gebruikt in klassieke acupunctuur. Elektroacupunctuur lijkt voordelen te bieden die langer duren dan het tijdelijke pijnstillende effect.

Pijnverlichting na elektro-acupunctuurtherapie kan spierspasmen verminderen en actieve beweging mogelijk maken, de lokale perifere circulatie verbeteren en het genezingsproces stimuleren. Elke patiënt die niet heeft gereageerd op klassieke acupunctuurtherapie kan in aanmerking komen voor behandeling met elektroacupunctuur.

pexels-thirdman-6193360

Naald acupunctuur en Moxa

Deze techniek staat bekend als “Heated Needle” en bestaat erin, na het aanbrengen van de acupunctuurnaald bij de patiënt, de verlichte moxa (zoals een stokmoxa) dichter bij de naald te brengen. Vervolgens wordt de techniek uitgevoerd, waarbij de moxa uit elkaar wordt gehaald en dichterbij komt, zoals beschreven op deze website.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de warmte die door de moxa wordt afgegeven, door het metalen lichaam van de naald wordt overgedragen, wat bijdraagt ​​aan een grotere effectiviteit.

Logo met acupunctuur icons

Magneettherapie

Magnetotherapie maakt gebruik van magneten met specifieke polen die correct moeten worden aangebracht, waardoor ontstekingsremmende of verstevigende effecten worden bevorderd.

Magneetveldtherapie beïnvloedt de elektrisch geladen deeltjes in de celwand en stimuleert daardoor de doorbloeding. Het resultaat is dat afvalstoffen beter worden afgevoerd en meer zuurstof wordt toegevoegd.

Wat we hier zien is dat water en dus ons hele lichaam eigenlijk magnetisch is. Dit is op zich geen nieuwe ontdekking: de magnetische eigenschappen van water zijn klein, maar ze zijn al meer dan 100 jaar bekend.

Energie is wat de boog drijft, beslissing is wat de pijl loslaat

Maak een afspraak

Dami Acupunctuur & Welzijn is gevestigd in Almere Poort en is gemakkelijk te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Kom je met de auto dan is er voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur. Kom je met de ov? Onze praktijk is op 5 minuten loopafstand vanaf Bushalte Homeruskwartier Oost.

Bij verhindering van uw afspraak tenminste 12 uur van tevoren afzeggen, anders kunnen er kosten in rekening gebracht worden.

Uw eerste consult?

Tijdens het eerste consult (ongeveer 2 uur), zullen we een analyse maken en bespreken we uw belangrijkste gezondheidsproblemen, bekijken we uw gezondheidsgeschiedenis, beantwoorden we vragen en geven we uw eerste behandeling. 

Bij Dami’s Acupunctuur & Welzijn maken wij tijdens het eerste consult altijd een tonganalyse. De observatie van de tong is een van de belangrijkste onderdelen van de Chinese diagnostiek.

Bij een tonganalyse kunnen wij veranderingen in kleur, vorm, beweging en tongbeslag beoordelen. Hierdoor is de acupuncturist in staat om veranderingen in het lichaam op te merken, zodat de behandeling hierop aangepast kan worden.

Wij vragen u daarom om tot 2 uur vóór de behandeling geen kleurrijk eten en drinken te nemen. Dit kan de resultaten van de tonganalyse beïnvloeden. Het drinken van water is wel toegestaan.

Logo met acupunctuur icons

Extra Corona maatregelen

Om uw en mijn gezondheid te bewaken volgen wij de volgende maatregelen:

  • Gebruik van mondkapjes zijn verplicht tijdens uw afspraak, neem alstublieft uw eigen mondkapje mee.
  • Gebruik de desinfecterende handgel bij binnenkomst;
  • Wij verzoeken u vriendelijk om uw schoenen bij binnenkomst uit te trekken.
  • Indien u of iemand uit uw directe omgeving (de afgelopen 24 uur) verkoudheidsklachten, koorts, hoesten en/of benauwdheid heeft (gehad), dient u thuis te blijven. Bel om de afspraak te verzetten;
  • Bij geconstateerde besmetting mag u na herstel nog 14 dagen niet in de praktijk komen. Bel om te bespreken wat de mogelijkheden zijn;
  • Voor en na iedere behandeling wordt de behandelkamer volledig schoongemaakt en gedesinfecteerd;  

Maak een afspraak