Home » Behandelingen

Behandelingen

De traditionele Chinese geneeskunde behandelt geen ziekte, maar eerder het disharmonische energiepatroon dat deze ziekte veroorzaakt. Gezondheid, voor de Traditionele Chinese Geneeskunde, is het resultaat van de balans tussen Yin en Yang. Wanneer deze uit balans zijn, treedt het ziekteproces op. Dus de ziekte verschijnt niet van de ene op de andere dag. Het is het resultaat van een opeenvolging van stressvolle ervaringen, vergezeld van een zwakte in het beschermingsmechanisme. (Giovanni Maciocia, 1996)

Dami Acupunctuur & Welzijn werkt met het herstellen van de energiebalans in het lichaam. Met als gevolgen dat klachten zullen verdwijnen of verminderen. Bekijk welke behandeling het beste bij u past.

Acupunctuur anatomie punten
IMG_0682

Acupunctuur

Acupunctuur is een oude techniek, ontstaan ​​in China, waar de acupuncturist prikkels toepast op specifieke punten van het lichaam, die gericht zijn op het verbeteren van de immuniteit, het behandelen van emotionele problemen en symptomen van lichamelijke ziekten.

Acupunctuurtechnieken zijn gebaseerd op het concept dat ons lichaam is opgebouwd uit energiekanalen, genaamd meridianen. Als de energiestroom in deze kanalen wordt geblokkeerd, ontstaan ​​er ontstekingen in het lichaam, pijn en zelfs emotionele klachten.

Helpt o.a. het volgende te behandelen

Auriculoacupunctuur

Auriculotherapie is een therapeutische techniek, ontstaan ​​in Frankrijk en geperfectioneerd in China, waarbij bepaalde strategische punten van het oor worden gestimuleerd, met als doel positieve effecten op het lichaam te genereren, zoals pijnverlichting en behandeling van fysieke en psychologische problemen. Deze stippen vertegenwoordigen locaties door het hele lichaam, gebaseerd op het beeld van een baby in een foetushouding, ondersteboven.

Om de punten te stimuleren worden zeer kleine en fijne naalden, mosterdzaadjes, magneten, vingertopmassages en zelfs radionische kristallen gebruikt.

Helpt o.a. het volgende te behandelen

WhatsApp Image 2021-08-31 at 15.56.53
Cupping

Cupping

Wist je dat acupunctuur met meerdere technieken kan worden geassocieerd? Cupping is een eeuwenoude techniek van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM), die zuignappen (glas of acryl) gebruikt op specifieke delen van het lichaam of in energiepunten, met als doel het verlichten van spierpijn, verbetering van bloedsomloop, buikpijn, hoge bloeddruk en vele andere ziekten.

Volgens MTC heeft de cupping de eigenschap om het lichaamsbloed te reinigen door het elimineren van opgehoopte gifstoffen, die worden geproduceerd door voedsel en andere vervuilende bronnen. We begrijpen dat dit “gestopte” bloed een van de oorzaken is van ziekten.

Helpt o.a. het volgende te behandelen

Moxatherapie

A terapia com moxa ou Moxabustão é um método de tratamento tradicional chinês e existe há mais de três mil anos. Moxa (artemisia vulgaris) também conhecida como erva artemísia é amplamente utilizada em tratamentos de Acupuntura.

A moxa é vendida na forma de charuto, em forma de cone ou como uma erva solta. A aplicação da moxa é realizada em chamas e a erva é mantida logo acima da pele. O calor liberado penetra profundamente nos pontos de Acupuntura e estimula o fluxo de energia (Qi).

Helpt o.a. het volgende te behandelen

Moxa
Aroma therapie

Aromatherapie

Aromatherapie vormt een aanvulling op andere therapieën, voor zowel conventionele als complementaire (tegenwoordig integrale zorg genoemd), die tot doel hebben hun patiënten te genezen.

In meer directe bewoordingen laat Aromatherapie zien dat er verbanden zijn tussen geur en gevoelens. Bij het inhaleren van aroma’s sturen de reukkanalen de boodschap rechtstreeks naar het limbische systeem, het deel van het centrale zenuwstelsel dat verantwoordelijk is voor emoties. Na het identificeren van de geur reageren de hersenen op de aromatische eigenschappen, veranderen de stemming, iemands gemoedstoestand of zelfs het bereiken van een emotioneel pijn kader.

Helpt o.a. het volgende te behandelen

Acupressuur

Acupressuur staat bekend als een alternatieve therapie van de traditionele Chinese geneeskunde en is een vorm van massage die in toenemende mate wordt bestudeerd en gebruikt in de wereld. De techniek bestaat uit het masseren van punten of het pad van acupunctuurmeridianen in het lichaam, die reflexen genereren voor onder andere pijn, stress, spanning, angst.

Door de traditionele Chinese geneeskunde ontgrendelt het kanalen en punten van Acupunctuur, waardoor de Qi (“energie”) vrij door het lichaam kan circuleren, het functioneren van het lichaam herstelt en “zelfgenezing” bevordert. 

Helpt o.a. het volgende te behandelen

MVI_0693-2.2

"Energie is wat de boog drijft, beslissing is wat de pijl loslaat"

Maak een afspraak

Dami Acupunctuur & Welzijn is gevestigd in Almere Poort en is gemakkelijk te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Kom je met de auto dan is er voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur. Kom je met de ov? Onze praktijk is op 5 minuten loopafstand vanaf Bushalte Homeruskwartier Oost.

Bij verhindering van uw afspraak tenminste 12 uur van tevoren afzeggen, anders kunnen er kosten in rekening gebracht worden.

Uw eerste consult?

Tijdens het eerste consult (ongeveer 2 uur), zullen we een analyse maken en bespreken we uw belangrijkste gezondheidsproblemen, bekijken we uw gezondheidsgeschiedenis, beantwoorden we vragen en geven we uw eerste behandeling. 

Bij Dami’s Acupunctuur & Welzijn maken wij tijdens het eerste consult altijd een tonganalyse. De observatie van de tong is een van de belangrijkste onderdelen van de Chinese diagnostiek.

Bij een tonganalyse kunnen wij veranderingen in kleur, vorm, beweging en tongbeslag beoordelen. Hierdoor is de acupuncturist in staat om veranderingen in het lichaam op te merken, zodat de behandeling hierop aangepast kan worden.

Wij vragen u daarom om tot 2 uur vóór de behandeling geen kleurrijk eten en drinken te nemen. Dit kan de resultaten van de tonganalyse beïnvloeden. Het drinken van water is wel toegestaan.

Logo met acupunctuur icons

Extra Corona maatregelen

Om uw en mijn gezondheid te bewaken volgen wij de volgende maatregelen:

  • Gebruik van mondkapjes zijn verplicht tijdens uw afspraak, neem alstublieft uw eigen mondkapje mee.
  • Gebruik de desinfecterende handgel bij binnenkomst;
  • Wij verzoeken u vriendelijk om uw schoenen bij binnenkomst uit te trekken.
  • Indien u of iemand uit uw directe omgeving (de afgelopen 24 uur) verkoudheidsklachten, koorts, hoesten en/of benauwdheid heeft (gehad), dient u thuis te blijven. Bel om de afspraak te verzetten;
  • Bij geconstateerde besmetting mag u na herstel nog 14 dagen niet in de praktijk komen. Bel om te bespreken wat de mogelijkheden zijn;
  • Voor en na iedere behandeling wordt de behandelkamer volledig schoongemaakt en gedesinfecteerd;  

Maak een afspraak