Home » Behandelingen » Aroma therapie

Aromatherapie

Volgens de International Aromatherapy Association, is aromatherapie een aanvullende behandelingstechniek, waarbij gebruik wordt gemaakt van 100% pure essentiële oliën, waarvan de plantaardige bronnen werden gekweekt, geoogst en verwerkt om de chemische stoffen te behouden. Deze eigenschap helpt bij de behandeling van fysieke, mentale, emotionele en algemene welzijnssymptomen. Aromatherapie is erkend door de Wereldgezondheidsorganisatie.

Essentiële oliën zijn de meest geconcentreerde vorm van plantaardige energie. Het zijn organische en natuurlijke stoffen die verantwoordelijk zijn voor het aroma van aromatische planten. Deze oliën werken zacht op het lichaam, herstellen onze helende energieën en zorgen voor een balans tussen lichaam, geest en ziel.

Aromatherapie vormt een aanvulling op andere therapieën, voor zowel conventionele als complementaire (tegenwoordig integrale zorg genoemd), die tot doel hebben hun patiënten te genezen.

In meer directe bewoordingen laat Aromatherapie zien dat er verbanden zijn tussen geur en gevoelens. Bij het inhaleren van aroma’s sturen de reukkanalen de boodschap rechtstreeks naar het limbische systeem, het deel van het centrale zenuwstelsel dat verantwoordelijk is voor emoties. Na het identificeren van de geur reageren de hersenen op de aromatische eigenschappen, veranderen de stemming, iemands gemoedstoestand of zelfs het bereiken van een emotioneel pijn kader.

Dami Acupunctuur & Welzijn maakt tijdens de sessies gebruik van Aromatherapie en geeft richtlijnen voor het dagelijks thuisgebruik.

Helpt o.a. het volgende te behandelen

Soorten behandelingen

Snapseed 2

Olie gebruikt in de praktijk

Dami Acupunctuur & Welzijn gebruikt de etherische olie Lavendel, voor sommigen sessies, door verdunning met water in een diffuser.

Lavendel vindt zijn oorsprong in het Europese Middellandse Zeegebied, het oosten en India, en wordt later op bijna alle continenten geïntroduceerd.

Essentiële olie wordt eigenlijk geproduceerd en opgeslagen in de bladeren. De olieklieren zijn ingebed in het midden van het fijne dons dat de plant bedekt.

Beschouwd als de moeder van alle oliën, lijkt lavendel te reinigen en te kalmeren de geest, het verlichten van irritatie en uitputting, resulterend in een aanpak rustiger in het leven. Het is al lang erkend voor het bieden van effectieve verlichting van slapeloosheid. Helpt lichte pijn te verlichten.

Het is noodzakelijk om te benadrukken dat de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) kritiek heeft op het orale gebruik van etherische oliën. Het gebruik ervan is gericht door middel van diffusers, verdunners en massagetherapie (verdund in plantaardige olie).

scent-1431053_1920

Georiënteerd thuisgebruik

Indien nodig adviseert Dami Acupunctuur & Welzijn haar patiënten om hun acupunctuurbehandeling aan te vullen met het gebruik van aromatherapie thuis.

Over het algemeen is de richtlijn voor aromatherapie thuis gebaseerd op het gebruik van diffusers, het druppelen van een kleine hoeveelheid etherische olie op het kussen om te inhaleren, of het gebruik van de individuele diffuser.

Maak een afspraak

Dami Acupunctuur & Welzijn is gevestigd in Almere Poort en is gemakkelijk te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Kom je met de auto dan is er voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur. Kom je met de ov? Onze praktijk is op 5 minuten loopafstand vanaf Bushalte Homeruskwartier Oost.

Bij verhindering van uw afspraak tenminste 12 uur van tevoren afzeggen, anders kunnen er kosten in rekening gebracht worden.

Uw eerste consult?

Tijdens het eerste consult (ongeveer 2 uur), zullen we een analyse maken en bespreken we uw belangrijkste gezondheidsproblemen, bekijken we uw gezondheidsgeschiedenis, beantwoorden we vragen en geven we uw eerste behandeling. 

Bij Dami’s Acupunctuur & Welzijn maken wij tijdens het eerste consult altijd een tonganalyse. De observatie van de tong is een van de belangrijkste onderdelen van de Chinese diagnostiek.

Bij een tonganalyse kunnen wij veranderingen in kleur, vorm, beweging en tongbeslag beoordelen. Hierdoor is de acupuncturist in staat om veranderingen in het lichaam op te merken, zodat de behandeling hierop aangepast kan worden.

Wij vragen u daarom om tot 2 uur vóór de behandeling geen kleurrijk eten en drinken te nemen. Dit kan de resultaten van de tonganalyse beïnvloeden. Het drinken van water is wel toegestaan.

Logo met acupunctuur icons

Extra Corona maatregelen

Om uw en mijn gezondheid te bewaken volgen wij de volgende maatregelen:

  • Gebruik van mondkapjes zijn verplicht tijdens uw afspraak, neem alstublieft uw eigen mondkapje mee.
  • Gebruik de desinfecterende handgel bij binnenkomst;
  • Wij verzoeken u vriendelijk om uw schoenen bij binnenkomst uit te trekken.
  • Indien u of iemand uit uw directe omgeving (de afgelopen 24 uur) verkoudheidsklachten, koorts, hoesten en/of benauwdheid heeft (gehad), dient u thuis te blijven. Bel om de afspraak te verzetten;
  • Bij geconstateerde besmetting mag u na herstel nog 14 dagen niet in de praktijk komen. Bel om te bespreken wat de mogelijkheden zijn;
  • Voor en na iedere behandeling wordt de behandelkamer volledig schoongemaakt en gedesinfecteerd;  

Maak een afspraak