Home » Over ons

Dami Acupunctuur & Welzijn

Over de praktijk

Al ongeveer 2 jaar, genoemd in Almere Poort, Nederland, Dami Acupunctuur & Welzijn helpt vrouwen de vrouwelijke kracht te ontwaken, op een natuurlijke, integratieve en therapeutische manier. Verwelkoming is de basis van onze behandeling.

Dami Acupunctuur & Welzijn werkt aan het herstel van de energiebalans van het lichaam, verkregen na verschillende vormen van behandelingen, zoals: Acupunctuur, Moxibustion, Suction Therapy, Auriculotherapie met radionaalden en kristallen, Aromatherapie en Acupressuur.

De diensten van Dami Acupunctuur & Welzijn zijn persoonlijk, in hun eigen kantoor of thuis, afhankelijk van de behoeften van de patiënt. Acupunctuur, Moxibustion en het gebruik van Radionic Crystals zijn de meest gewilde behandelingen.

Logo met acupunctuur icons

Over Damiana Boaretto

Ik ben Damiana Lima Boaretto, geboren in São Paulo, Brazilië. Ik ben 20 jaar opgeleid in Fysiotherapie en altijd al verliefd geweest op de oosterse cultuur en kennis, met zijn verbazingwekkende en effectieve behandelingen! In 2016 kreeg ik de kans om de langverwachte Post – Graduation in Acupuncture and Traditional Chinese Medicine Technieken te volgen. Zo werd mijn professionele prestatie voltooid! Van daaruit begon ik Fysiotherapie en Acupunctuur te integreren in mijn diensten, op het gebied van Orthopedie, Geriatrie en Kindergeneeskunde.

In 2017 kwam ik naar Nederland samen met mijn man n.a.v. een goede baanvoorstel en om mijn eigen acupunctuurbedrijf op te richten. En toen, “werden we  zwanger”! Mijn leven was toen alleen voor moederschap en de professionele kant moest even wachten.

Maar de nieuwe missie “moeder worden” was tegelijkertijd erg pijnlijk en waardevol. De visie voor de Vrouw/Moederkant begon in mij te ontwaken. Ik heb veel klachten gehad (mastitis, milde postpartumdepressie, slapeloosheid, angst…) en het was alleen met de technieken van acupunctuur en Chinese geneeskunde dat ik mij beter voelde … het kleine zaadje van het kijken naar Vrouwelijke Gezondheid werd in mij geplant!

Tegenwoordig heb ik mijn eigen kantoor in Almere Poort en in bijzondere gevallen doe ik aan huisbezoeken. Mijn klanten zijn voornamelijk vrouwelijk, maar ik help natuurlijk ook mannen.

Wat maakt Dami Acupunctuur & Welzijn bijzonder

De praktijk

De praktijk bevindt zich in Almere Poort en is makkelijk bereikbaar zowel met het ov als met de auto. Bezoek aan Dami Acupunctuur & Welzijn kan alleen op afspraak.

Komt u met het OV? Dan is de praktijk op 5 minuten loopafstand van de bushalte Homeruskwartier Oost.

Komt u met de auto? Dan is er voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur.

Behandeling op maat

Bij ons sta jij centraal en wordt er naar jouw problemen in het geheel gekeken. Wij zorgen ervoor dat de energie balans in jouw lichaam weer hersteld wordt waardoor jouw klachten zullen verminderen of zelfs verdwijnen.

Daarnaast bieden wij verschillende mogelijkheden in behandelingen en o.a. ook begeleiding bij het (thuis)zelf uitoefenen van acupressuur.

Meertalige service

Dami Acupunctuur & Welzijn biedt de behandelingen in het Portugees en Engels aan. Als er belangstelling is of vragen zijn, kunnen we u online suggesties geven.

Wij begeleiden en adviseren de aankoop van kruiden en producten die gebruikt worden voor acupunctuur, aangepast aan de Nederlandse markt.

Veelgestelde vragen

Behandelingen

Acupunctuur is een eeuwenoude techniek, ontstaan ​​in China, waarbij de acupuncturist prikkels toepast op specifieke punten van het lichaam, met als doel de immuniteit te verbeteren, emotionele problemen en symptomen van lichamelijke ziekten te behandelen.

Momenteel is de beoefening van acupunctuur niet langer alleen afhankelijk van het gebruik van naalden, maar het is ook mogelijk om het energiepunt te stimuleren door middel van elektrische stroom, laser, geluidstrillingen, kleur, plakband, magneet, radionkristallen, moxibustie, zaden, acupressuur, tussen anderen.

Naast bovengenoemde technieken werkt Dami Acupunctuur & Welzijn ook met complementaire therapieën, zoals Aromatherapie en Ventosatherapie.

Het is een vergissing om te zeggen dat een acupunctuurbehandeling pijn veroorzaakt. Wat als pijn wordt gevoeld en geïnterpreteerd, is een “tchi” -gevoel, dat wil zeggen dat de naald de gewenste diepte bereikt. En hier komt een licht kloppend of tintelend gevoel. Soms gaat het gepaard met een licht branderig gevoel en zwaarte. Dit zijn positieve reacties op de behandeling.

In mijn zorgpraktijk vraag ik altijd wat de persoon voelt als ik de naalden aanbreng. Zo geef ik alvast de regie om de behandeling zo goed mogelijk uit te voeren.

Sommige mensen die acupunctuur ondergaan, melden een verslechtering van de oorspronkelijke symptomen tijdens de eerste paar dagen van de behandeling. Veranderingen in eetlust, slaap, darmen, urine of emotionele toestand zijn enkele van de klachten die niet mogen duren en zijn een indicatie dat acupunctuur begint te werken.

We zouden moeten denken dat acupunctuur de afvlakking is van Qi-energie die in sommige delen van het lichaam is geblokkeerd. Het is als een slang met knikken die de waterstroom blokkeren. Als u de slang recht maakt, zal er druk zijn en zal het opgehoopte water met meer kracht worden verwijderd. Dit is min of meer wat er gebeurt als je met een acupunctuurbehandeling begint.

Naalden zijn gemaakt van roestvrij staal en flexibel, voor gesteriliseerd, met ovale tips, langwerpige, niet-snijdende en zeer fijne diameters, kenmerken die verschillen van de naalden die gewoonlijk worden gebruikt voor injecteerbare medicijnen. Bovendien worden ze na elke sessie altijd op een milieuvriendelijke manier afgevoerd. Daarom is het gebruik van acupunctuurnaalden uiterst veilig.

Over de praktijk

In het eerste consult proberen we een energiediagnose vast te stellen. Punten worden geselecteerd op basis van wat werd geëvalueerd. Na reiniging van de huid met alcohol 70º worden de wegwerpnaalden pijnloos ingebracht en 20 tot 30 minuten op hun plaats gelaten.

Tijdens de periode dat de naalden worden ingebracht, wordt de patiënt gevraagd niet te bewegen. De latere sessies zijn ongeveer hetzelfde. Het wordt aanbevolen om voor de behandeling geen zware maaltijden te eten. Na de sessie, normaal leven, geen beperkingen.

Een behandeling sessie duurt meestal 40 minuten tot een uur. Tijdens elk bezoek vraagt ​​de acupuncturist naar symptomen en klachten, uw lichamelijke en geestelijke toestand. Je voeding en levensstijl beïnvloeden je herstel en dit kan ook worden beschouwd.

De sessiefrequentie wordt persoonlijk afgestemd op uw symptomen en uw specifieke behandeldoelen.

De snelheid waarmee resultaten worden gezien, hangt af van het type aandoening dat wordt behandeld en de reactie van het individu op de  behandelingen. Het is soms wel mogelijk om direct verlichting te krijgen na 1 of 2 behandelingen. In andere gevallen kan het 1-2 dagen duren voordat een reactie optreedt, of het kan meerdere sessies duren voordat resultaten worden opgemerkt.

Dami Acupunctuur & Welzijn biedt alles wat je nodig hebt voor een sessie:

– Gebruik van wegwerplakens en naalden.

– Bij elke sessie wordt de ruimte gedesinfecteerd, inclusief handdoek gewisseld.

– Wij volgen de Coronamaatregelen, zoals het gebruik van mondmaskers en alcoholgel.

Wij werken met het vooruitbetalingsformaat, door een Tikkie op te sturen.

Bevindt u zich in een bijzondere situatie? Neem contact met ons op zodat we samen tot het beste oplossing kunnen komen.

Ja, Dami Acupunctuur & Welzijn voert ook aanvullende behandelingen uit, zoals Cupping, Aromatherapie, Moxatherapie, eventueel gelijktijdig met het aanbrengen van naalden.

Mocht je toch nog vragen hebben lees dan meer informatie over onze acupunctuurbehandelingen in onze Blog.

Klantervaringen

Bekijk wat klanten over ons zeggen:

Logo met acupunctuur icons

Extra Corona maatregelen

Om uw en mijn gezondheid te bewaken volgen wij de volgende maatregelen:

  • Gebruik van mondkapjes zijn verplicht tijdens uw afspraak, neem alstublieft uw eigen mondkapje mee.
  • Gebruik de desinfecterende handgel bij binnenkomst;
  • Wij verzoeken u vriendelijk om uw schoenen bij binnenkomst uit te trekken.
  • Indien u of iemand uit uw directe omgeving (de afgelopen 24 uur) verkoudheidsklachten, koorts, hoesten en/of benauwdheid heeft (gehad), dient u thuis te blijven. Bel om de afspraak te verzetten;
  • Bij geconstateerde besmetting mag u na herstel nog 14 dagen niet in de praktijk komen. Bel om te bespreken wat de mogelijkheden zijn;
  • Voor en na iedere behandeling wordt de behandelkamer volledig schoongemaakt en gedesinfecteerd;  

Maak een afspraak