Acupunctuur
Home » Acupunctuur » Cromopunctuur

Cromopunctuur

Een vibratietechniek die tot doel heeft de energieën van het lichaam in evenwicht te brengen door de bestraling van gekleurde lichten op acupunctuurpunten.

Het is een vibratietechniek die tot doel heeft de energieën van het lichaam in evenwicht te brengen door de bestraling van gekleurde lichten op acupunctuurpunten.

Het is belangrijk om hier een onderscheid te maken met kleurtherapie of chromotherapie, die ook kleuren gebruikt, maar die worden toegepast op grotere gebieden en niet op punten.

Voor Cromopuntura wordt een koperen chromatische stok gebruikt, die aan de punt een kwartskristal heeft. Leg de gekleurde medailles op hun plaats en combineer ze. Er is elektrisch en batterij.

Bij kleurtherapie of chromotherapie gebruiken we grotere gekleurde lichten, die een groter gebied bestrijken.

Zichtbaar licht wordt al vele jaren gebruikt als therapie voor mensen. Studies tonen aan dat zichtbare stralen niet alleen werken met het fysieke aspect, maar ook met de mentale en spirituele aspecten van de mens. Door de harmonie in deze drie aspecten te herstellen, wordt een persoon compleet.

Volgens Peter Mandel, de maker van Cromopuntura, stuurt het aanbrengen van een bepaald gekleurd licht op de energetische punten van de huid, dat wil zeggen, met een bepaalde golflengte, deze kleur, door resonantie-effect (dwz door trillingen), informatie naar de hersenen die de organen van endocriene productie (q produceert hormonen).

De hersenen, na het ontvangen van adequate informatie, die door de ziekte ontoereikend waren, geven deze terug aan het lichaam, waardoor de harmonie wordt hersteld. Lost de lichamelijke aandoening op.

Het is belangrijk om te benadrukken dat het geweten van de persoon ook de behandeling met licht beïnvloedt, dat wil zeggen dat de persoon ook bereid moet zijn om deze therapie te ontvangen, zodat de gewenste effecten worden bereikt.

Het kan gezegd worden dat chromotherapie een therapie is die het lichaam leert weer tegen zichzelf te praten!

cromopunctura pen

As principais cores utilizadas na Cromopuntura são:

 Rood: warme, positieve kleur, heeft een groter penetrerend vermogen en werkt verwijdend. Indicatie: verkoudheid, bronchitis, bloedarmoede, chronische ziekten, reumatische pijn, astma, laryngitis, diarree. Contra-indicatie: hypertensie, hoge koorts, cholerische temperamenten

Oranje: verkwikkend, het is een stimulator van de luchtwegen, verhoogt het optimisme, seksuele tonic, bevordert een gevoel van welzijn, verhoogt de eetlust. Indicatie: hyperthyreoïdie, preventie van kwaadaardige tumoren, onderbreking van de menstruatie, galstenen. Het heeft geen contra-indicatie.

Geel: het is een CZS-stimulans – het werkt met succes in gevallen van fysieke, emotionele en mentale vermoeidheid, werkt in op depressieve toestanden. Indicatie: vermoeide lever, spierreuma, eczeem, hoofdpijn en migraine. Contra-indicaties: alcoholisme, mentale opwinding, hysterie, hartkloppingen, acute ontsteking

Groen: is de kleur van balans, de belangrijkste kleur voor genezing. Verzacht nerveuze spanning, regenereert fysiek en mentaal, verandert ideeën. Indicatie: slapeloosheid, rugpijn, prikkelbaarheid, aambeien, geslachtsziekte, artritis, artrose, osteoporose. Het heeft geen contra-indicatie.

Turquoise blauw : het is kalmerend en verfrissend. Brengt Vrede. Beschouwd als een “koude” kleur. Indicatie: hoofdpijn, braken, tandpijn, epilepsie, slapeloosheid, brandwonden, maagzweren. Contra-indicatie: griep, verkoudheid, hoge bloeddruk, verkoudheid, reuma, verkoudheid

Indigo (indigoblauw): het is samentrekkend en verdovend. Indicatie: pijn in het algemeen, blindedarmontsteking, sinusitis, aangezichtsneuralgie, cataract, bloedneuzen, oorsuizen, otitis, gebrek aan smaak, bevordert het bewustzijn. Er is geen contra-indicatie

Violet: is de kleur met de hoogste frequentie in het lichtspectrum. Het maakt het vinden van nieuwe paden voor spiritualiteit. Harmoniseert alle organen van het lichaam. Het vermindert angst en angst, elimineert haat en prikkelbaarheid.

Magenta: is een kleur die zowel Yin als Yang is, het balanceert disharmonieën in het algemeen

Het aanbrengen van de gekozen kleur op de juiste plek duurt meestal 30 seconden tot 1 minuut.

Deel dit bericht

Energie is wat de boog drijft, beslissing is wat de pijl loslaat

Lees ook onze andere artikelen

Acupresuur
Dami Boaretto

Acupresuur

Bekend als een alternatieve therapie in de traditionele Chinese geneeskunde, is acupressuur een vorm van massage die in toenemende mate wordt bestudeerd en gebruikt in

Lees verder »

Meer tips, nieuws en klantenervaringen kunt u vinden op onze Instagram account.

Logo met acupunctuur icons

Extra Corona maatregelen

Om uw en mijn gezondheid te bewaken volgen wij de volgende maatregelen:

  • Gebruik van mondkapjes zijn verplicht tijdens uw afspraak, neem alstublieft uw eigen mondkapje mee.
  • Gebruik de desinfecterende handgel bij binnenkomst;
  • Wij verzoeken u vriendelijk om uw schoenen bij binnenkomst uit te trekken.
  • Indien u of iemand uit uw directe omgeving (de afgelopen 24 uur) verkoudheidsklachten, koorts, hoesten en/of benauwdheid heeft (gehad), dient u thuis te blijven. Bel om de afspraak te verzetten;
  • Bij geconstateerde besmetting mag u na herstel nog 14 dagen niet in de praktijk komen. Bel om te bespreken wat de mogelijkheden zijn;
  • Voor en na iedere behandeling wordt de behandelkamer volledig schoongemaakt en gedesinfecteerd;  

Maak een afspraak